Zorg & welzijn

Ziekenhuis

Goede verlichting is mede bepalend voor goede zorg en het welzijn van patiënten en verzorgend personeel. Recepties, gangen, liften, trappenhuizen, behandelkamers, rustruimtes, restaurants. Elke ruimte vraagt de juiste lichtkwaliteit qua kleurtemperatuur, lichtsterkte, verblinding en regelbaarheid alsmede lichtbeleving. Wij kunnen u volledig informeren en adviseren omtrent alle voorkomende facetten. Uiteraard behoren het maken van een compleet lichtplan met lichtberekeningen , kostenbesparende adviezen, armaturen presentatie tot onze kernactiviteiten. Uiteraard geldt e.e.a.t ook voor alle nood en signalisatie voorzieningen

Tehuizen

Bij onderzoeken is vastgesteld dat een goede verlichting een zeer belangrijke factor is bij het welzijn van ouderen algemeen en mensen met dementie in het bijzonder. Het toepassen van Dynamisch Licht ( wisselende kleurtemperatuur ) maar vooral voldoende lichtsterkte , bevorderen het leefklimaat van onze ouderen. Wij zien in toenemende mate meer aandacht voor deze belangrijke materie echter stuiten vaak op budgetbeperkingen en helaas ook verkeerde voorlichting. Door gebruik te maken van de hedendaagse LED technologie , energiebesparende maatregelen te treffen en gebruik te maken van subsidies o.a. EIA , is het opstellen van een budgetvriendelijk lichtplan voor Lumention een vanzelfsprekendheid. Lumention heeft een breed scala armaturen met voor elke ruimte de juiste oplossing.

Praktijk en fitness ruimtes

Huisarts – Tandarts – Fysio : Elke praktijk heeft in relatie met het welzijn van patiënten de juiste verlichting nodig. Het gaat hierbij om de juiste kleurtemperatuur , juiste lichtsterkte en anti -verblinding. Lumention biedt voor elke ruimte de geschikte in of opbouw alsmede wandarmaturen aan in de juiste lichtsterkte en kleurtemperatuur. Met name in tandartspraktijkruimten zijn Lichtsterkte en anti-verblinding de belangrijkste aspecten ( eisen ). In Fysio ruimtes , is de verblinding een belangrijke factor omdat hier veelal naar boven gekeken wordt. Lumention heeft hoogwaardige producten die niet verblinden en niet flikkeren, en die dimbaar zijn in de gewenste lichsterkte. In fitness ruimtes is een goede basisverlichting noodzakelijk . De combinatie met wat decoratieve armaturen maken deze ruimtes aangenaam en gezellig bovendien.

Apotheek verlichting

In apotheken hebben we te maken met 1 of meerdere verkoopbalies, spreekkamer(s), inpaktafels en medicijnen laden-kasten. Elke plek en of ruimte heeft de juiste lichtkleur en lichtsterkte nodig. Lumention biedt voor elke plek of ruimte de geschikte armatuur of het nu gaat om in of opbouw of wandverlichting. Kortom in functie tot de ruimte adviseren wij het juiste armatuur. Vraag gerust om nader advies.

 

 

<- Terug