Utiliteit

Kantoorverlichting

Werkplekverlichting is onderbelicht in de preventie van ziekteverzuim en de verbetering van arbeidsomstandigheden, maar van vitaal belang voor de gezondheid en veiligheid van medewerkers.

NEN-EN 12464-1: de norm voor de werkplek Uit onderzoek blijkt dat bij het doen van lux metingen (de hoeveelheid licht) bij bedrijven, bij lange na de NEN-EN 12464-1 norm voor werkplekverlichting niet gehaald wordt. Van de onderzochte bedrijven kwam 98 % niet aan de norm van 500 lux op de werkplek. Waarden van minder dan 200 lux op plekken waar de ogen inspannend werk verrichten zijn geen uitzondering. Een belangrijke toename van ziekteverzuim is een direct gevolg. 

Lumention biedt u het juiste advies en heeft de meest geschikte armaturen in huis om aan de huidige eisen te voldoen. Kwalitatieve hoogwaardige producten welke in aanmerking komen voor EIA. Daarnaast denken wij aan verdere energie besparende maatregelen zoals toepassen van sensoren voor Daglichtregeling en anwezigheidsdetentie.

Parkeergarage verlichting

Parkeergarages hebben vaak weinig tot geen daglicht en zijn veelal 7 dagen p-w 24uur toegankelijk. Voor juiste routing en veiligheid is een goede verlichting evident.

Lumention biedt u een compleet assortiment armaturen en lichtlijnen om aan de specifieke eisen te voldoen. Inclusief de mogelijkheden voor Nood ,  Signalisatie  en  Aanwezigheidsdetentie. Wij maken voor u een Lichtberekening  ( DIALUX ) waarop u precies kunt aflezen hoeveel armaturen nodig zijn en waar geplaatst dienen te worden.

Scholen / Onderwijs Verlichting

In klaslokalen en praktijkruimten is goede verlichting mede bepalend voor de concentratie en prestaties van leerlingen / studenten .  De juiste kleurtemperatuur , de vereiste hoeveelheid licht ( 300 lux ) en een goede gelijkmatigheid zijn de belangrijkste factoren. Energiebesparende maatregelen zoals daglichtregeling zijn evident.

Lumention heeft de geschikte in- en opbouwarmaturen om de vereiste lichtkwaliteit te kunnen garanderen.

 

 

<-Terug