5 voordelen van LEDs in vergelijking met traditionele verlichtingsoplossingen.

5 voordelen van LEDs in vergelijking met traditionele verlichtingsoplossingen.

1. LED licht levensduur


Het belangrijkste voordeel van LEDs in vergelijking met traditionele verlichtingsoplossingen is de lange levensduur. De gemiddelde LED duurt 50.000 tot 100.000 werkuren. Dat is 2-4 keer zo lang als de meeste fluorescerende, metalen halogenide, en zelfs natriumdamp lampen. Het brand 40 keer langer als de gemiddelde gloeilamp.
Minder frequent vervangen betekent twee grote dingen: lagere onderhoudskosten in termen van Arbeid en lagere kosten voor vervangingsonderdelen (omdat de lampen gewoon niet falen voor een lange tijd).

2. LED-energie-efficiëntie


LEDs verbruiken meestal zeer lage hoeveelheden energie. De statistieken om te zoeken bij het vergelijken van de energie-efficiëntie van verschillende verlichtingsoplossingen worden genoemd door een van twee termen: lichtefficiëntie of nuttige lumen. Deze twee punten beschrijven in wezen de hoeveelheid licht die per watt door het lampglas wordt uitgestoten. In onze ervaring leiden de meeste LED verlichting projecten tot een verbetering van 60-80% in de totale energie-efficiëntie van de verlichting van de faciliteit.

3. Verbeterde Veiligheid Met LEDS


Veiligheid is misschien wel het grootste vergeten voordeel als het gaat om LED verlichting. Het grootste gevaar voor verlichting is de warmte-emissie. LEDs zenden bijna geen voorwaartse warmte uit, terwijl traditionele gloeilampen zoals gloeilampen meer dan 90% van de totale energie omzetten, die wordt gebruikt om ze direct te verwarmen. Dat betekent dat slechts 10% van de energie van gloeilampen daadwerkelijk wordt gebruikt voor licht (waardoor ze ook extreem inefficiënt zijn in vergelijking met LEDs). Bovendien, omdat LEDs minder vermogen verbruiken kunnen ze effectief werken op laagspanningselektrische systemen. Deze zijn over het algemeen veel veiliger in het geval dat er iets mis gaat.

4. Ledlichten zijn fysiek klein


Het eigenlijke LED apparaat is uiterst klein. Kleine vermogensvoorzieningen kunnen minder dan een tiende van een enkele mm2 bedragen, terwijl grotere vermogensvoorzieningen nog steeds zo klein kunnen zijn als een mm2. Hun kleine omvang maakt LEDs ongelooflijk aanpasbaar aan een oneindig aantal lichttoepassingen. Verschillende toepassingen voor LEDs zoals, verkeerssignalen tot moderne sfeerverlichting, residentiële en commerciële vastgoed toepassingen, en zelfs grote stadionverlichting.

5. LEDs hebben een geweldige kleurweergave Index (CRI)


CRI is een meting van het vermogen van een licht om de werkelijke kleur van objecten te onthullen in vergelijking met een ideale lichtbron (natuurlijk licht). Hoge CRI is over het algemeen een gewenste eigenschap (hoewel het natuurlijk afhankelijk is van de vereiste toepassing). LEDs hebben over het algemeen zeer hoge (goede) ratings als het gaat om CRI.

Misschien de beste manier om CRI te waarderen is om te kijken naar een directe vergelijking tussen LED verlichting (met een hoge CRI) en een traditionele verlichtingsoplossing zoals natriumdamp lampen (die over het algemeen slechte CRI beoordelingen en zijn in sommige gevallen bijna monochromatisch). Het bereik van mogelijke waarden voor verschillende LED-lichten ligt over het algemeen tussen 65 en 95, wat als uitstekend wordt beschouwd.

 Meer informatie nodig? 

Neem contact met ons op telf: 040 711 46 63 of e-mail: info@lumention.com