Sport

Sporthallen

Bij een sporthal is het beoogde gebruik een belangrijk uitgangspunt. Verblinding en schaduw hangen nauw samen met het type armatuur, de gebruikte lichtsterkte, de hoogte en de verblindingswaarde van het armatuur. Een tennishal vraagt om een andere benadering dan een Dojo of een hal waar aan zaalvoetbal wordt gedaan. Bij het maken van het lichtplan wordt daar rekening mee gehouden. LED-verlichting is energiezuinig en gaat lang mee en bij intensief gebruik is een goede terugverdientijd te realiseren. De trunculo lichtlijnen worden veel toegepast maar ook een groot aantal andere armaturen kunnen wij aanbevelen.

Gymzaal

In gymzalen zijn nog regelmatig verouderde TL-verlichtingen aan te treffen. Dat is jammer, want die installaties zijn duur in onderhoud, verlichting niet optimaal, maar leveren wel hoge energierekeningen op. Met LED-verlichting is de intensiteit en uniformiteit van de verlichting heel goed af te stemmen op het gebruik. Andere voordelen zijn een lage mate van verblinding en een goede weergave van kleuren. Robuuste armaturen die tegen een stootje (of waarschijnlijker een bal) kunnen, vergen minder onderhoud en vervanging. Lumention en onze dealers adviseren u graag. Neem contact op!

Fitness ruimtes

Elke fitnessruimte verdient functioneel en motiverend licht. Sporters moeten enerzijds de fitness-apparaten goed kunnen zien om veilig te gebruiken. Anderzijds is prettig licht dat een fijne sfeer veroorzaakt, een goede motivator om nog even langer te blijven en om sneller een volgende keer weer terug te komen. Wilt u weten hoe licht functioneel en sfeerbepalend kan zijn? En waarom u de kosten van onze lichtoplossingen in no-time hebt terugverdiend? Neem contact op. Wij of een van onze dealers vertellen u er graag over.